Första advent

Igår sjönk jag ner i soffan framför julkalendern med första ljuset tänt efter en lång helg med inventering på jobbet. Jag har räknat och åkt truck, förlåt gaffeltruck, är visst viktigt enligt Eddie. Pratat med trevliga kollegor som jag tidigare inte haft möjlighet att tala med. Vi har även firat barnens kusiner i helgen som fyllt år, vi har varit på bio och sett Grinchen och även adventspyntat  huset lite smått.  

För nån helg sen hade jag inte lika mycket att göra, då bakade jag minimuffins med pepparkakssmak, toppade med frostig och lingon. Jättegoda små muffins som passar fint till julens glöggmys eller bara till en vanlig kaffe.

Minimuffins med pepparkakssmak
150 g smör
3 st ägg
3,5 dl socker
2,3 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse pepparkakskryddor
Frosting
200 g cream cheese
2 dl florsocker
ev. citronsaft
Frysta lingon rullade i socker till dekoration

Börja med att vispa smör och socker mjukt och krämigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. Vispa ner gräddfilen. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och kryddmixen. Vänd försiktigt ner med slickepott. Ställ dubbla minimuffinsformar på en bakplåt. Fyll dem till ungefär hälften med smet. Smeten räcker till cirka 50 stycken beroende på vilken storlek du har på formarna. Grädda i 175 grader i 5-10 minuter.  Ta ut och låt kallna helt.


Vispa cream cheese mjuk med elvisp. Sikta ner florsocker och vispa samman till en jämn kräm. Tillsätt lite citronsaft. Spritsa varje minimuffins med frosting och dekorera med tre frysta lingon rullade i socker.

Barnen tyckte de var supergoda även utan frosting och lingon. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *