Drinktilltugg

Blodapelsinen blev snyggaste garneringen i sin enkelhet.

Familjen G var hemma hos oss igår på middag. Vi startade med drink och tilltugg i köket innan vi satte oss ner för middag. Provade några olika saker, vissa är mina favoriter, vissa andras favoriter.

Chips med rödlök, gräddfil, dill, gräslök och löjrom.

Lägg ut chipsen på ett fat och strö och droppa ut ingredienserna över, klart.

Laxrullar med wasabi sesame

Lägg laxskivorna på en skärbräda och bred på färskosten. Rulla ihop skivorna och rulla sedan laxen i en tallrik med kryddan Wasabi & Sesame från Santa Maria. Slå in rullarna i plastfolie och låt vila i kylen i minst 30 minuter. Ta bort plasten och skär upp i tjocka skivor och klipp över lite krasse.

Ugnsbakade rödbetor med chevre

5 färdigkokta rödbetor
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk honung
1 skiva chevreost
1 msk rostade pinjenötter
Dela rödbetorna i mindre bitar. Ringla över olivolja, balsamvinäger, honung, salt och peppar. Blanda allt i en skål så alla olika ingredienser hamnar på rödbetan, lägg sedan rödbetorna på en plåt och skjuts in i ugnen. 175 g tills de är varma, ca 10 minuter. Ta ut rödbetorna från ugnen, lägg upp på ett fat, smula över chevreosten, strö över rostade pinjenötter och lite svartpeppar.

Skagencrostini 

150 g skalade räkor
1 msk majonäs
hackad dill och gräslök
några droppar färsk citronsaft
Svartpeppar från kvarn
Flingsalt
8 skivor baguette
Olivolja

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka räkorna, blanda med majonäs och hackad dill och smaksätt med peppar och salt.
Skiva baguetten i tunna skivor och pensla den med olivolja på en plåt. Smaksätt med lite flingsalt. Rosta dem i 5-10 minuter så de får en fin gyllene färg. Låt dem svalna.
Lägg en klick skagenröra på varje bröd och toppa med löjrom.

chipsen är perfekt då man inte har så mycket tid till förberedelse. Jag är själv inte nått stort fan av getost men de andra sa att det blev jättegott 😉 Laxrullarna hade ett härligt sting. Skagencrostinin kan göras lite större som ensam förrätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *