Skidåkning, skidskola och fläskfilé

Det är rätt vackert, även fast sikten var sådär…

Ella gillade skidskolan så mycket denna vecka. De är så duktiga på att lära dem och vill man kan man hitta nya vänner. Önskar jag också kunde gå i skidskola, bara för att man kan läsa slutar man inte vanlig skola, det finns alltid mer att lära sig.

Avslutningen innehöll traditionsenlig dragkamp mot lärarna 💪🏻 barnen vann.

Hemma igen och åter till verkligheten. Nästan hela familjen var på jobbet eller i skolan. Ella är fortfarande sjuk så hon fick vara hemma. Till middag lagade vi fläskfilé med gräddsås med pasta till.

Recept

1 fläskfilé

1 burk med kantareller

4 soltorkade tomater

2 dl crème fraîche

3 dl grädde

3 msk kantarellfond

Färsk timjan

Salt och peppar

Putsa fläskfilén och skär i 2 centimeter tjocka skivor. Stek dem så de får färg på båda sidor. Lägg upp på ett fat och vila medans man gör såsen. Spara all god smak i stekpannan efter köttet.

Skiva upp de soltorkade tomaterna och kantarellerna, stek dem lätt i samma stekpanna som användes till köttet. Häll på grädde och crème fraichen, låt koka upp. Smaksätt med fonden och kryddor. Lägg tillbaka köttet i såsen och låt det bli helt klart. Den här gången hade vi mycket cocktailtomater så jag slängde i några sånna också. Servera med pasta och en god sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *