Pavlova med blåbärspulver

Ella och hennes kompis hade födelsedagskalas ihop förra veckan. De pyntade och planerade med stor entusiasm inför detta. Det var tipspromenad, konfetti, tacos, tårta och bad.

De hade mycket olika smak tjejerna, så en vanlig tårta var inte aktuell. En Pavlova kunde de enas om, vi gjorde den utan grädde då inte heller det passa. Många recept innehåller vispad grädde men jag tycker det fungerade bra utan, marängen blev så pass kladdig i mitten att det inte kändes torrt. Kalaspavlovan innehöll maräng med blåbärspulver, lemoncurd och olika sommarbär.

Pavlova
6 ägg (rumstempererade) 
3 1/2 dl socker
1 liten nypa salt
2 tsk majsena (majsmjöl)
1 tsk ljus vinäger
1 tsk blåbärspulver
Lemoncurd
Bär efter smak och tillgång

Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggulorna från vitorna. Det får inte komma minsta gnutta gula i äggvitorna, då stelnar de inte.
Vispa vitorna till ett tjockt, hårt skum. Vispa i sockret lite i taget tills äggvitorna blir glansiga och toppiga. Vispa till sist i saltet, majsenamjölet och vinägern. Rör er blåbärspulvret så marängen blir fint marmorerad.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och grädda i cirka 1 timme. Ta ut och svalna.
Lägg försiktigt upp marängen på ett fat och klicka på lemoncurd och dekorera med färska bär.

Nu är det färdigkalasat för barnens födelsedagar för detta år, dock är det inte slut på tillfällen för kakor och tårtor 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *