Kräftskiva

I helgen hade vi knytiskräftskiva, alla tar med egna kräftor och så delar vi på tillbehören. Johan hade varit och handlat pynt till bordet och våra huvuden. Så snygga kräfthattar, succé.

Jag hade gjort några tilltugg som vi startade med. Victoria hade med en flaska bubbel, en ypperlig kombination. Det är lite olika önskemål i gruppen därav att inte alla ser lika ut, ibland får man utesluta lite för att alla ska bli nöjda. Hittade receptet här originalet var med västerbottenost men det blev jättegott även med prästost.

Friterat tunnbröd med créme bonjour kantarell, prästost och rostade pinjenötter
1 burk Crème Bonjour Kantarell
1 ½ msk finriven prästost

2 msk pinjenötter
2 rektangulära mjukt tunnbröd
1 liter frityrolja
150 g färska kantareller
1-2 msk smör
salt och peppar
hackad persilja till garnering
Blanda Creme Bonjour med prästost. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna. Värm försiktigt och rör om då pinjenötter bränds lätt.
Skär brödet i 12 stycken trekanter. Fritera brödbitarna i en fritös  tills de blir krispiga och gyllenbruna. Alternativt värm oljan i en tjockbottnad kastrull till 160-170 grader och fritera i. Håll koll så de inte blir för mörka och bränns – det kan gå snabbt! Lyft upp och låt rinna av på hushållspapper.
Rengör svampen och skär i mindre bitar. Stek i en torr stekpanna tills vätskan har dunstat bort. Tillsätt smöret och fräs i några minuter tills svampen är genomstekt. Smaka av med salt och peppar.
Lägg en klick kantarellkräm på varje brödbit. Toppa med kantareller, pinjenötter och hackad persilja.

Barnen åt hamburgare och pommes Eddie hade pyntat som det var kräftor de skulle äta. Med vit pappersduk kan de roa sig med att måla på duken när de äter, det brukar uppskattas.

Vi fick kräftor av min familj som de köpt levande och kokat. Supergod smak. På bordet utöver kräftor hade vi omelett, ostpaj, vitlöksbröd och olika ostar.

Kvällen avslutades med kortspel och en galet god efterrätt. En grym kräftskiva, nu räknar vi ner till nästa.

En kommentar till “Kräftskiva”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *