Bolognese smakar bäst i fjällen

Vi är precis hemkomna från fjällen där vi firat nyår och fått ett par dagar med skidåkning. En eftermiddag var det jag och Ella som åkte ihop. Så roligt att de gillar detta med skidåkning som jag så mycket älskar.

När vi kom hem fick vi uppleva moln på himlen som var otroligt vackra och sällsynta, pärlemormoln ska de visst heta. När man läste om dem kanske det var positivt att det var första gången man såg dem, de var otroligt fascinerade, alla gick ut för att titta och försöka dokumentera.

Efter ett par timmar i backen smakar det gott med pasta bolognese. Johan fick en slowcooker i julklapp så han lagade i ordning bolonesen vid lunch sen fick den stå och puttra hela eftermiddagen. Han följde recept på crockpots hemsida.

Bolognese
1,2 kg nötfärs
1 dl mango chutney
4 finhackade gula lökar
6 msk tomatpuré
4 hackade vitlöksklyftor (minst)
2 dl chilisås
200 g sidfläsk i små bitar
4 msk kalvfond
2 burkar tomatkross à 400 g
salt och peppar

1. Stek lök och vitlök i lite smör och lägg ner i grytan. 

2. Fräs köttfärsen i omgångar för att inte kyla ner pannan. Mosa gärna köttet i stekpannan så att det blir brynt på alla håll och kanter. Lägg ner färsen och alla andra ingredienser i grytan och krydda sedan efter smak. 

3. Låt såsen puttra på låg värme i 5-7 timmar och provsmaka när det har kokat klart. Krydda med salt och peppar.

Servera med pasta, riven parmesan och en god sallad.

Vi fick en present från våra gäster i lägenheten, man kan ju inte ha för många kottar i en fjällägenhet och renen fick jag i julklapp, de passade så fint ihop tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *