Frallor

Innehåller annonslänkar

I sondags startade jag dagen med att baka frallor till frukosten. Jag hittade några hos Bara en kaka till som bara skulle jäsa en gång, vilket passar perfekt då man inte vill vänta till lunch på bröden.

Frallor
ca 16-18 st
50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
1,5 tsk salt
1 msk socker
3 msk rapsolja
ca 13 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör tills jästen löst sig. Häll i de andra ingredienserna, och arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i 4 lika stora delar, och dela sedan varje del i 4 bullar. Rulla dem till runda bollar, strö ev. på lite mjöl om du vill (jag valde vallmofrön) och lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 40 min, och grädda sedan i mitten av ugnen på 250C i ca 10-12 min. Låt svalna på galler.

Frallorna blev en bra start på dagen och en bra grund till nästa aktivitet för dagen för hela familjen. Jag och Eddie var på Kalas och Johan och Ella städade garaget, helt jämn fördelning. De fick åka till tippen med massa bråte vi samlat på oss och panta petflaskor och burkar. Så skönt att det är gjort.

När vi kom hem från kalaset var jag helt slut, hade kunnat gå och lägga mig en stund. Ja kalas kan också göra en trött. Vet dock att det inte alltid fungerar för mig, får vara vaken halva natten för att bli trött sen. Jag beställde nya sängkläder i veckan, vi har fina i sälen men här hemma behövde vi nya. Jag hittade dessa till ett jättebra pris och många färger att välja på. I sängen ligger det både grå och lila påslakan och kuddar.

Finns det nått bättre än att gå och lägga sig i en säng med nya lakan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *