Matresan Örebro län

Innehåller annonslänkar för Homeroom

Vilka vackra blommor vi har på bordet här hemma. De köpte vi med oss hem från kusin vitamin när vi var ute och åkte och kolla in Matresan i Örebro län. Då matmarknaden inte kunde hållas i Wadköping i år, valde man att anordna så man får åka runt i länet och besöka gårdar och butiker för att få ta del av det fina och goda som de gör.

Vi har i flera år pratat om att vi ska plocka majs, det var inget som ingick i matresan men det låg bra på vägen så vi började där. Tyvärr var majsen näst intill slut, men man fick gå runt och se om man hitta nån liten kolv. Vi hittade några som fick följa med hem, men nästa år får vi åka ut lite tidigare och plocka.

Nästa stopp blev på Bland blommor och bin där min kreativa kusin Kristin och Gustav hade försäljning av blommor i fina buketter, bröd, honung och smaksatt salt. Gustavs fik hade must, kaffe och jättegoda kakor. En fika i solen är ju aldrig fel.

Min faster Carina kom och satte sig och fika med oss en liten stund. Sen tog hon oss med på en guidad tur på gården så barnen fick se alla fina djur som Kristin och Gustav har. Duvor med påfågelfjädrar, riktigt snygga.

För att inte tala om de svarta, lila och gröna ankorna, hur coola var inte de?

Tuppen hade så fina färger, tyvärr gick han iväg från mig. De hade också vita påfåglar på gården.

Grisarna som bor i en stor hage i skogen tyckte barnen var spännande. Vi tala om det på kvällen, Eddie sa det att han hade nog inte sett en levande gris innan. Man glömmer lätt att visa sånt som var vardag när man själv var liten, jag är ju uppvuxen på landet med klasskompisar med ladugårdar med kor och grisar. Den gråa ska visst heta Stina, man tackar, utgår från att de tänkt på mig när den fick namnet 😉 hahaha.

Nästa stopp blev Granelunds odlingar. Barnen fastna för linbanan som fanns på gården, så de tog varsin tur över grönsakslanden.

Efter den flygande turen packade vi in oss i bilen och åkte hem. Det fanns säkert massor vi missade men detta passade oss just idag. Hemma fick den fina buketten som Kristin gjort sin plats på bordet i uterummet.

Lampan som satt ute har fått flytta in för vintern, passa riktigt bra över bordet tycker jag. Matgruppen har vi haft hela sommaren i uterummet, efter att vi sålde den gamla. Det blev så bra när vi valde att inte köpa utemöbler till uterummet. Känns luftigare och de är inte så svåra och tunga att flytta när man ska sätta sig vid bordet, som det var tidigare. Bordet har vi köpt här och just nu är det nedsatt 20% , vilket alltid är roligt när man ska köpa nya möbler. Vi letar också ny matta inne i vardagsrummet så jag ska kolla lite nu direkt.

Blommorna är så fina ihop men det är också otroligt fina var för sig kolla bara de små röda.

Till kvällsmat gjorde vi en jättegod fisksoppa och till den hade vi brödet som vi köpte på Gustavs kafé.

Ett bröd med sesamfrön som var så gott att det knappt gick att sluta äta. Precis som Carina varnade oss för tidigare på dagen .

Imorgon tar jag honungen på yoghurten som också fick följa med hem från Kristin och Gustav, och en rostad skiva bröd, det ska visst vara ännu godare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *