Makeriet, girls night out

I fredags åkte jag, Victoria och Emelie upp på stan för att äta och dricka gott. Planen var att Johan skulle köra oss men då ett möte drog ut på tiden körde Micke oss istället, tackar tackar.

Vi började med en drink i solen som lös så fint här i Örebro i fredags. Sofia anslöt efter lite firande på hennes jobb. Vi hade bokat bord på Makeriet så efter en liten stund gick vi den korta biten dit.

Vi fick ett så mysigt bord med hörnsoffa, stora fåtöljer och en gigantisk lampskärm över oss. Vi har alltid så mysigt ihop när vi ses, massor att prata om och mycket skratt blir det. Planer smids för framtiden, ibland förblir det planer ibland genomförs de. Planen som består är att ses snart igen.

Till förrätt åt jag en tartar som var fantastiskt god, lite asiatiska smaker vilket jag gillar mest av allt. De andra åt en svamptoast med blåmögelost, som också var god. Snygga förrätter att titta på också, vilket alltid är roligt tycker jag. Smaken först men upplägget gör det lilla extra.

Jag gillar själv att försöka förbereda nått på min egen mat till helgen eller om man bjuder någon som gör det lilla extra. Ibland lyckas man ibland blir det sådär, lite som livet i stort.

Matchat kvällens blommiga blusar fint den här kvällen.

Till huvudrätt åt jag Secredo de Iberico vilket var så himla gott. Hade inte läst på om detta ”hemliga” innan men det hade Emelie så jag chansa och jag ångrade mig verkligen inte. Tomatsalladen, persiljan, såsen och smöret passade så fint ihop. De andra körde på förrätter tartar eller Pelle Jansson med pommes och sås i tillägg, så det blev en varmrätt.

Jag var så mätt efter min mat att till efterrätt blev det en en kaffe, eller det blev en hel kaffekanna hahah och ett glas bubbel. Emelie och Victoria tog in en choklad och en blåbärsefterrätt. Perfekt avslut just denna kväll.

Nu gick jag inte hem helt utan efterrätt, vi stannade till på Sorella och tog in varsin Pina Colada. Den här kvällen var det sommarkänsla på hela stan, soligt, varmt och glatt så en Pina Colada blev ett bra avslut.

Den stora frågan är hur gör man denna goda drink?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *