Korvstroganoff

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bubbleroom

Jag har gått upp före de andra och sitter i soffan och lyssnar på regnet som smattrar mot rutan, lite mysigt faktist. Vädret senaste veckorna har varit fram och tillbaka kan man säga lite svårt att veta vad man ska ta på sig. Det har inte varit samma väder på morgonen som på eftermiddagen.

Den här veckan har det varit en hel del möten på jobbet, många på teams men även riktiga möten där man faktiskt ses. Resturang 29 har den här veckan serverat Wallenbergare, det är bara så gott, pastan med kyckling var också magisk. Min mjuka kavajjacka har varit perfekt, lite uppklädd, inte varm som en höst kappa men ändå mer än bara en kavaj eller blus, det var ett riktigt bra köp måste jag säga. Nu är det också 20% rabatt på den, ännu bättre. Jag har klickat hem några höstklänningar som jag hoppas kommer passa.

Hemma en kväll lagade vi korvstroganoff efter Markus Aujalays recept. En korvstroganoff med senap och dill i, det gör lite mer smak vilket den vuxna sidan av bordet uppskattade. Det går att göra som vi gjorde och dela kastrullen innan man smaksätter med senapen och dillen så har man en skål med korvstroganoff till de som vill känna igen smaken och en till de som vill prova nått nytt. Jag tycker man ska våga prova nytt det var jättegott.

Markus Aujalays korv stroganoff (4 pers)
700-800 g falukorv
Smör till stekning
1 gul lök
3 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 msk grov osötad senap
1 msk söt senap
Salt och peppar
Färsk dill
ris

Börja med att Värma upp mjölk och grädde i en kastrull.
Strimla korven och hacka löken.
Fräs den strimlade korven i smör, tillsätt hackad lök och låt den mjukna något. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med en liten stund.
Strö över vetemjöl och rör runt.
Tillsätt den varma vätskan, krydda med salt och peppar och låt småputtra 10 minuter.
Smaksätt med de tre olika senapssorterna och slutligen färsk hackad dill.
Koka riset efter anvisningen på förpackningen och servera till korvstroganoffen.

Nu ska jag nog ta en kopp kaffe och kolla runt om jag hittar nått roligt att laga ikväll. Skulle vilja göra en riktigt god trerätters middag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *