Restaurang HATT

I lördags hade vi barnvakt och var ute på stan och åt med vänner. Vi började med en drink på saluhallen och chilango, snygga och proffsiga drinkar som vanligt. Vi lyckades få ett bord på övervåningen, vilket passade oss perfekt även om det är lite jobbigt att gå i trappen upp med drinkarna.

Vi hade bokat bord på resturang Hatt som ligger i gamla Törnqvist hattar. För massa år sen och beställde jag min vita studentmössa där, en klassiker i Örebro.

Nu är det en jättemysig resturang, en kvarterskrog mitt i stan med utsikt mot slottet och god mat på menyn.

Till förrätt beställde jag tunnbröd som serveras med picklad svamp, prästost och färskostcremé. H beställde Skagen på rågbröd och Johan och M korv med bröd som idag var toppad med svamp istället för triss i lök som på menyn. Alla var jättenöjda med sin förrätt. Jag hade kunnat tagit vilken som och blivit glad över mitt val.

På en kräftskiva bjöd jag på en snitt med friterat tunnbröd, kantareller och färskost som ni hittar här, jättegott som förrätt också. Vill man inte ha mycket förrätt går denna förrätt fint att dela flera stycken på.

Till varmrätt var vi tre som valde schnitzel och en valde skomakarlåda. Fantastiskt gott alltihop. De här varmrätterna vill man gå tillbaka och äta igen, så gott var det.

När man är på restaurang Hatt är det klart man får vinet kylt i en hatt. Väggarna är också dekorerade med hattar, jag tror man kan låna hattar också om man känner för en hatt till middagen. Våra två hattlösa bordsherrar. Den andra sidan av bordet fastna visst inte på bild.

Jag var faktiskt helt mätt efter huvudrätten men de andra tog in en hjortron med glass och en friterade gifflar med kolasås, som var sååå goda.

Vi hade en supermysig kväll ihop på restaurang Hatt. Maten var så god och jag vill verkligen gå tillbaka så snart det ges möjlighet. Restaurangen är inte så stor så om man vill gå hit gör man nog bäst i att boka bord.

Detta får bli veckans restaurangtips i Örebro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *