Pasta med tomat, bacon och champinjon

Jag blev så himla sugen på pasta här om dagen och ville härma en pasta jag ätit på resturang. När jag googlade runt hamnade jag tillslut på Daniel Laktatosz gamla recept här. Det är inte första gången jag lagar efter hans recept finns mycket gott. Han har varit osynlig en period men nu är han tillbaka på insta, senast idag gjorde han goda bankad fläskschnitzel.

RÄMIG PASTA MED BACON OCH CHAMPINJONER
Pasta för 4-5 personer
Olja till stekning
0,5 st gul lök, finhackad
8-10 champinjoner, finhackade
2 vitlöksklyftor, pressade
300 g bacon, finskuren
0,5 dl persilja, finhackad
400 g plommontomater på konservburk
5 dl grädde
1 msk tomatpuré
pastavatten

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet (glöm ej att salta vattnet ordentligt)
Hetta upp en stekpanna och tillsätt lite olja. Ha i löken och låt svettas lite. Tillsätt champinjoner och vitlök och låt stekas ganska hårt så champinjonernas storlek minskar till ca hälften.

Tillsätt baconet och låt allt stekas tills baconet är glansig och nästan har karamelliseras.Tillsätt tomatpuré i pannan och låt den steka med nån minut. Lägg i persilja och plommontomater och häll sedan i grädden, låt puttra i nån minut. Häll i ca 2 dl pastavatten (vattnet som pastan har kokat i) Låt puttra på svag värme i ca 5 minuter eller tills såsen är krämig.

Servera såsen ihop med den kokta pastan, jag tycker det är gott att röra ihop allt men ibland sätter sig barnen på tvären så jag fegar och serverar de bredvid varandra. Den här gången kunde jag lätt rört ihop det, alla åt med got aptit.

Det här blev så gott och passar perfekt en dag mitt i veckan när maten behöver stå på bordet lite snabbt efter jobb och skola.

Den här veckan har varit grå och lite trist med alla nya förhållningsregler tycker jag. Så jag har bytt team från Grinchen till julnisse och hängt upp stjärnor i fönstren lite överallt i huset. Tror vi behöver lampor och ljus lite extra detta år.

Nu ska jag återgå till att kolla in Hela Sverige bakar, och allt gott de bakar och lagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *