TikTok pasta

Ja verkligen sist på bollen, men den som väntar på nått gott…… väntar alltid för länge. Ella har velat att vi ska testa TikTok pastan länge men det har inte riktigt blivit av. Idag skulle vi grillat kyckling men det blåste lite mycket tyckte jag, så jag tänkte om och gjorde pasta istället. Oj vad gott det blev.

Finns säkert massa olika recept där ute men jag drog ett säkert kort, receptet från matplatsen här. Jag ökade lite så det blev några fler portioner bara.

Uunifetapasta
6 port
600 g pasta
300 g fetaost i bit
1 dl olivolja
1/2 röd chili eller chiliflakes
2 pressade vitlöksklyftor
2 askar körsbärstomater
salt och peppar
färsk basilika
parmesanost

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.
Häll lite olja i botten på en ugnsform och lägg i fetaosten i mitten. Lägg tomaterna runt om och häll oljan över. Finhackan chilin och strö över eller krydda med chiliflakes. Pressa vitlök och blanda ner bland tomaterna. Salta och peppra.

Baka i ugnen på 200 grader, 15 min. Höj sedan till grillvärme 225 grader och låt gå ca 10 min till.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, så den är klar samtidigt som det är dags att ta ut tomaterna och fetaosten. Spara lite pastavatten.

Ta ut formen från ugnen och rör runt med en gaffel till en krämig sås och blanda med den nykokta pastan. Tillsätt gärna ca 1 dl av pastavattnet så blir den ännu lite krämigare. Servera med finriven parmesan och färsk basilika.

Här sitter vi nu på rad när vi äter numera. Velar lite om vilka lampor vi ska sätta upp över köksön.

Det blev så himla gott, krämigt och smakrikt. Det här kommer vi lätt göra igen.

Nu när köket är på plats vill man laga mat igen, har flera saker sparat som inte blivit av när vi haft en kokplatta i tvättstugan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *