Lasagne

Äntligen helg! den här veckan har varit allt och inget. Jag har varit själv hemma med barnen, vilket just nu inte hör till vanligheten. Förr var det ofta så, jag gillar att få vara själv ibland så ingen fara med det. Däremot gillar jag inte att göra allt själv, barnen får hjälpa till mer en sån här vecka.

Ella lagade middag en kväll, det var uppskattat.

Eddie ville ha lasagne och har man möjlighet att göra köttfärssåsen i tid kanske rent av dagen innan så tar det inte så lång tid att göra. Den här gången gjorde jag lasagnen på Victorias recept här. Jag hade vanliga plattor inte gröna för det var vad vi hade hemma. Det blev som utlovades så krämig och god, kanske väldens godaste lasagne.

Victorias godaste lasagne

ca 1 kg nötfärs
2 gula lökar
2 st vitlöksklyftor
4 dl krossade tomater
2 dl vatten
1 msk dijonsenap
1 st köttbuljongtärning
2 msk oxfond
2 msk kinesisk soja

Bryn löken, tillsätt köttfärs och fortsätt bryna. Tillsätt vatten, krossade tomater och resterande ingredienser. Låt puttra på svag värme i ca 45 min och smaka av med salt & peppar.

Bechamel
100 g smör
0,75 dl mjöl
5 dl mjölk
3 dl grädde
5 dl riven ost (hälften parmesan och hälften gouda)
lasagneplattor

Smält smör, vispa i mjöl, i med mjölk, grädde och ost. Vispa tills osten är helt smält. Smaka av med salt och mkt svartpeppar! Sen varvas lasagnen med plattor/köttfärssås/bechamel i varje lager.

In i ugnen, 180 grader i ca 35 min. Känn med sticka att den är genommjuk. 

Servera gärna med en god sallad. Vi hade majs och tomater, kanske inte så spännande men fungerar absolut en torsdagkväll.

Ketchup till är en stor fråga har jag förstått. Jag äter gärna ketchup till om jag äter lasagne hemma men skulle inte gå i taket om det inte ställdes fram 😉

Det kom reklam i brevlådan i veckan för Nordanro, som är vårat nya kök. Är så nöjd med köket, det saknas lite inredning i några lådor men det beställde jag i veckan så det är på gång.

Älskar den stora köksön där man kan sitta på ena sidan och stå och laga mat på andra sidan. I veckan kunde Eddie sitta och göra läxor medans jag förberedde middagen, supersmidigt. Hunden var med och hjälpte till också med läxorna.

Vill kunna bjuda in vänner och familj att komma och hänga i köket, snart snart. Nu är alla våra föräldrar och respektive vaccinerade så snart kan de komma in och sitta ner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *