Smakrika Örebro

Förra lördagen var det Smakrika Örebro i stan. Restauranger var ihopparade med en lokal leverantör och de hade tillsammans satt ihop en mindre smakportion. Victoria, Micke, Johan och jag som älskar god mat var ute och smakade oss genom Örebro.

Vi började med en rårakor på Bishop, dessa var en av höjdpunkterna under dagen. Det var en råraka med löjrom och en med sötsalt bacon och lingon, fantastiskt goda båda två.

På Hatchi serverade de misosoppa med hjälmarkräfta. Jag hade gärna haft mer kräftsmak på soppan om jag fått önska. Här har de en fantastisk sushisittning annars, den måste man prova om man gillar rå fisk.

På Örebro ölhall var det ett smörrebröd med rostbiff, och lokal potatis tror jag. Saknade information om samarbetet. Gillar man öl är det hit man ska gå däremot, väggen är full med olika sorter att prova, perfekt att de går att beställa i små glas på 20cl.

På hörnet sen ligger Fatcuz, en pizzeria. Här var det en lokal grönsaksleverantör som bidrog med toppingen på pizzan. Det var bönor och zucchini, bönorna var även goda att äta som de var i en skål bredvid.

Vi satt vid ett bord i det stora öppna fönstret så det kändes som vi satt ute. Det var dock skönt att vi satt inne, för det började regna ordentligt.

Nästa stopp var Lill Annas slottscafé. De hade ett smörrebröd med lax och potatis. Här fick vi hela historien bakom samarbetet, det ska de ha extra plus för. Smörrebrödet var matigt och gott.

Ingeborgs har jag hört så mycket gott om men aldrig provat innan. De stod för dagens andra höjdpunkt, en riktigt fin råbiff. Den syrade rödlöken var både snygg och väldigt god till.

Uteserveringarna på stortorget är fortfarande poppis i solen. På ivy hade de en köttig korv i bröd med topping som var riktigt god.

Sista matstoppet blev på Sveas Terazza, där de hade en osttallrik att smaka på. Goda ostar, den med lite chili i var min favorit.

Roligt sätt att prova nya restauranger och smaker, hoppas smakrika Örebro kommer fler gånger.

Vi valde att dela ibland på två ibland alla fyra på en rätt, för att kunna smaka så många olika som möjligt.

Tyvärr var det många ställen som fick slut på smakportionerna lite för tidigt. Vi träffa vänner som inte lyckades få nästan nått att prova när de kom upp efter lunch. Då skulle de även vara öppet på söndagen, så man får hoppas de fyllde på förråden.

Något vi hade uppskattat var information om vad det var som bjöds på på de olika restaurangerna, så man kunde planera sin rutt i förväg under dagen.

Vi avslutade dagen på stan med en drink på Chillango. Alltid lika fina och goda drinkar här.

Igår sågs vi igen på en AW/middag som bjöd på några fiaskon i köket från min sida. Allt blev inte enligt planen. Ska sätta mig och skriva ner recepten på de saker vi åt som var riktigt bra däremot.

Ha en fin lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *