Jultallrik som förrätt

Hemma hos oss är det julgrisen som vaktar alla paketen under granen fram till julafton. Det kan behövas det är flera som suktar och gärna skulle kika lite genom pappret om man kan.

De rosa julblommorna passar så fint i det rosa vardagsrummet.

I lördags var Christian och Linda över på middag. Vi hade det supermysigt ihop. Jag hade gjort en amaretto sour utifrån recept på matplatsen som fick starta kvällen. Har helt snöat in på mandelsmaken.

Amaretto sour
1 drink

4 cl amarettolikör
3 cl citronsaft
2 cl sockerlag
2 cl rom
1 äggvita

Blanda samtliga ingredienser Och skaka i en shaker. Tillsätt is och skaka ytterligare. Sila upp i glas och servera med ett körsbär.

Sen hade jag gjort en liten julgran av färskost som man åt av med kex, så lätt att svänga ihop och väldigt uppskattat.

Sen fick killarna ta över köket och jag och Linda placerade oss i soffan med ett glas bubbel. Vilken mat vi blev serverade sen, 10 av 10 poäng.

Till förrätt var det en jultallrik med massa gott.

Till varmrätt var det kött i olika bitar som gått i sous viden och därefter stekts för att få fin god yta. Till köttet serverades det amandine potatis med inspiration från Mojo.

Vi hade så trevligt vid bordet.

Sn fick jag kliva in i köket och fixa efterrätt. Det blev chokladmouse med lite amaretto, blåbärsgrädde och kanderade mandlar. MUMS.

Vi avslutade i soffan med klipp på tvn, blir ofta samma eller vart fall liknande klipp men ändå så trevligt.

Tack för den här kvällen Christian och Linda, det gör vi om.

Juldagen har det hunnit bli innan detta blev klart, var så mycket att fixa innan julafton att jag knappt suttit i soffan alls.

Just nu är klockan halv nio inte så tidigt, men jag älskar den här tiden på morgonen när jag är ensam vaken och allt är tyst här hemma.

Hoppas alla har en fin julhelg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *