Sobi

Inlägget innehåller annonslänkar för Bubbleroom

Igår byggde vi staket på baksidan, för på tisdag får familjen en ny medlem. Lilla Atlas kommer flytta hem till oss, ska bli så mysigt. Barnen längtar så mycket.

Efter allt slit tyckte jag vi var värda en god middag så jag hade bokat bord på Sobi. Extra roligt att Johan till frukosten satt och kolla bord, men suckandes stängde telefonen då det endast fanns klockan 21.

Vi starta med en drink, jag valde en green apple, syrlig med äppelsmak. Johan som ofta väljer den mest rosa drinken, valde en asiatisk GT med grape. Båda friska och somriga i smaken.

Vi valde att köra på avsmakningsmenyn, är alltid roligt att prova nått man annars inte hade valt. Menyn starta med edamamebönor.

Sen är det kockens val av sushi, två supergoda laxbitar, en tonfisk sashimi och en med wagybiff.

En öl med en uggla på, passade fint till.

En taco med kungskrabba, avokadosalsa, chili och rom. Jättegod med det hårda skalet och de mjuka krabban.

e

Laxtartar med ingefärssoja, jalapeno, bambu arare, rättika och forellrom. Den var supergod. Här fick vi in bestick då den var lite svår att dela annars.

Miso & ingefära-marinerad gös, cashewnötter, gurksunonomo & ostronemulsion. Den rullade man ihop och åt med händerna. Äter man lika mycket gös i andra städer? Känns som alla restauranger i örebro måste ha minst en rätt med gös på menyn.

Restaurangen är så mysig med bland annat körsbärsträd med rosa blommor. Ser att vårat eget träd här hemma är påväg att slå ut.

Jag hade på mig en ny klänning som definitivt är en ny favorit. Den är lite längre med klädda knappar. Köpte tre nya klänningar för sommarens festligheter. Nu när man får ha fester igen vill man vara redo. Min klänning är den här, sen finns det massa annat fint. Blir så sugen på att beställa hem mer nya sommarkläder.

Gambasräkor, jalapeño & sötpotatis. Goda med den krispiga sötpotatisen på. Den var återkommande på flera ställen i menyn.

Ångkokt kinesiskt bröd med short-ribs & ostronemulsion. jättegod hetta i såsen.

Dumplings med anka, hoisin, karamelliserad lök & chili. Detta var inte min favorit men jag gillar inte anka så mycket.

Till efterrätt var det en citronsorbet med friterade glasnudlar och kaffe. Perfekt avslutning när man ätit så många olika rätter med goda smaker.

Mätta och belåtna cyklade vi hemåt för att hoppa in hos grannarna en stund innan det var dags att sova.

Idag gäller det att göra den sista biten på staketet som vi inte hann igår, för sen ska vi åka till Västerås och fira min syster som fyller år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *