Citronpasta med rostade kronärtskockor

Den här pastan var så himla god. Smakerna var så bra ihop. Sen tänker ni vart är såsen?? Men det behövdes inte sås alls här.

Citronpasta med rostade kronärtskockor och pistagekrisp
4 portioner

2 burkar marinerade kronärtskockor à 190 g
2 skivor surdegsbröd
0,5 dl pistagenötter
1 stor vitlöksklyfta, riven
1/2 citron, saft och zest
1-2 msk kapris
en nypa chiliflakes
1 knippe färsk persilja
4 portioner pasta
salt och peppar
olivolja

Sätt på ugnen på 200 grader. Låt kronärtskockorna rinna av i ett durkslag och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta kronärtskockorna ca 15-20 minuter tills de fått lite färg.

Bryt surdegsbrödet i grova bitar och mixa därefter till önskad storlek. Lägg i pistagenötterna och mixa lite till. Lägg över bröd- och nötmixet i en stekpanna och stek i olja tills det blir krispigt. Rör runt hela tiden. Smaksätt med citronzest, riven vitlök, chiliflakes, salt och peppar.

Koka pasta enligt anvisningarna, vi hade egenpasta gjord i pastamaskin så den ska bara koka tre minuter. 

Lägg upp pastan i en skål eller på ett fat, pressa över citronsaft och ringla över lite olivolja.
Blanda ner finhackad persilja och kapris. Avsluta med att lägga över bröd- och pistagekrispet. Toppa med de rostade kronärtkockorna, salta och peppra. sen är det bara att bära fram på bordet och njuta av denna goda pastarätt.

Bästa pastatången som jag fick i födelsedagspresent förra året. Används flitigt här hemma. Lagom stor för alla att hantera.

Vi åt pastan ihop med en enkel tomatsallad. Supergott verkligen, satt lite och skröt under lunchen hur god mat jag lagat haha. Tror de andra tyckte det var precis lika gott.

Ska vi varmt här i veckan så ismaskinen går för fullt för att kunna bjuda på kall dryck imorgon på lunchen. Frågan är bara vad vi ska ha för dryck?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *