Emmas sista dag på semestern

Igår hade vi familjen G över på lunch. Det var Emmas sista dag på semestern och varför inte njuta av en sån dag. Alls som kan firas ska firas, vi firade att hon haft en bra semester.

Vi började med en mixad mozzarella, på filmen som jag såg hos snacks to share ser den lite krämigare ut måste jag säga. Det var jättegott och smakade väldigt krämigt. Jag mixade mozzarella och hade i en skvätt grädde. Toppade med en färdig pesto och lite flingsalt. Vi åt på bruchettakex. Jättegott med ett glas kallt bubbel till.

Till förrätt åt vi en bresaolacarpaccio med ruccola, rostade pinjenötter, parmesan och tryffelcreme med recept från matplatsen samma gäster ;-). Bresaolacarpaccion har vi gjort många gånger och det är alltid lika gott. Vi hade även en kokade kronärtskocka med parmesan, salt och pressad citron på. Så sommarfräsch mat.

Till varmrätt hade jag hittat en pastarätt med citron och rostade kronärtskockor, alltså det här var så gott. Gör ett eget inlägg med receptet strax.

Rätt som det var kom det svart fåglar och flög över oss, de täckte hela himlen. Lite Hitchcock över det hela.

Några slappa vid bordet efter maten och några i poolen.

Till efterrätt framför fotbollen blev det glassfrystömning, jordgubbar och churros. Kul att sverige vann stort, och grattis än en gång Emma till en fin semester 2022.

Sommaren är långt ifrån slut bara för att semestern eventuellt är det. Här har vi ledigt ett tag till, imorgon ska vi träffa andra grannar på lunch så förbereder lite redan idag så man också hinner umgås.

Ha en bra dag oavsett om ni är lediga eller jobbar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *