Lingon och äppelrutor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för jotex

Vi fick en stor burk lingon av mamma och pappa, så har provat lite olika saker med dem. De har och ska användas i mat, i drinkar och som här i lingon och äppelrutor. Att baka i form och sen skära ut rutor är så smidigt, det kan alla baka. Nästa helg drar jag till sälen med kompisar från förr och då kommer det behövas fika på fjället. Kanske ska baka mer sånna här vi kan ha med. Hittade receptet på recept.se.

Lingon och äppelrutor
125 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
1 litet urkärnat äpple i tärningar
1 dl halvfrysta lingon
pärlsocker

Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och blanda i socker och ägg. Rör i mjöl, vaniljsocker och kokos. Vänd ner äppeltärningarna.

Bred ut smeten i en bakpappersklädd form, 30x20 cm. Strö över lingon och garnera med pärlsocker.

Grädda kakan i 175°, ca 30 min. Höj ev värmen mot slutet för bättre färg och yta på kakan.

Jag hade en liten hjälpreda i köket som syns i spegelbilden <3. Jag glömde också pärlsockret först så fick dra ut kakan igen och strö över pärlsocker.

Blå himmel och en ny blå bädd till Atlas i köket. Han växer så det knakar och har nästan växt ur allt som vi köpte i början, så det var dags för en ny plats att vila på.

Atlas är supernöjd med sin nya plats i köket. Jotex har fler fina produkter för hundar, klicka här.

Idag är det valdag och det är en skyldighet inte en rättighet, när vi har den möjligheten i Sverige att få vara med och bestämma. Det är inte en skälvklarhet i hela världen för alla människor. Röda lingon eller blå bädd? Det kommer uppenbarligen vara mycket jämt denna gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *