Köttbullar

När jag var uppe i sälen med kompisar lagde vi en fantastisk lunch ute i naturen med köttbullar, mos och lingonsylt. Det är klart att naturen gjorde att även pulvermoset smakade fantastiskt men köttbullarna var det som gjorde hela rätten. Från nu gör jag alltid köttbullar så här.

Köttbullar
1,6 kg blandfäs
4 msk ströbröd
4 msk kalvfond
5 msk ljus soja
0,5 msk vitpeppar
0,5 msk salt
2 ägg
4 st gula lökar

Börja med att sätta på ugnen på 180 grader. Därefter skala och riva löken, har man en mixer kan man med fördel mixa löken. Blanda därefter ner alla ingredienser i en bunke och blanda väl. Sen är det bara att börja rulla köttbullar. 

Hur stora man ska göra beror helt på hur de ska ätas tycker jag. Ska de vara på en buffé eller kanske ett julbord kan de vara lite mindre, ska de däremot ska serveras som huvudrätt med mos kan de vara lite större tycker jag.
 
Jag förelade köttbullarna på plåtar och körde de i ugnen i 10 minuter så de var nästan helt klara. Därefter kan man steka de i smör för snygg yta innan man serverar de med potatis, lingon och brunsås för den som önskar. 

Ett annat alternativ är att här lägga de i burkar som kan frysas så har man goda hemlagade köttbullar att plocka fram och förgylla en annan lunch eller middag med. 

Lika bra och göra mycket på en gång.

Äta ute i naturen är nått speciellt.

Nu ska vi snart hem till den bästa köttbullsmakaren, pappa och mamma och äta söndagsmiddag. Det blir inte köttbullar utan en klassiks söndagsstek idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *