Åter till Hundfjället 2022

Vi firade jul hemma med alla familjer i dagarna två i år. Sen packade vi bilen och åkte till vårat Happy place. Där familjen slappnar av och umgås mer än hemma. Vi spelar spel och ser film ihop ibland på kvällarna och vi åker skidor ihop på dagarna.

Vägen hit var lite kämpig då Lille Atlas saknades något fruktansvärt.

Det är vår lägenhet på nedre botten, jätteskönt med uteplatsen även om man just nu inte använder den jättemycket.

Nya skidkläder inför denna säsong för mig. Så nöjd med en lite mer anonym färg även om de andra saknade min gamla jacka lite.

Vyn är den samma som tidigare år men tycker fortfarande så mycket om den.

Efter ett par dagar själva, kom familjen Riis och hälsa på. Vi hade bokat bord på Pontus i Hundfjället första kvällen. Hade bokat två bord för fyra, för åtta fanns det inte bord. Det blev ett barnbord och ett vuxenbord bredvid varandra, perfekt.

Killarna åt barnbuffé vilket är ett bra val för barn som vill ha lite av varje. De åt köttbullar, nuggets och pommes. Ella åt burgaren från vuxenmenyn, den var bra tyckte hon förutom att den innehöll lingon. Det stod på menyn, men hon hade visst missat det.

Vi vuxna valde råbiff och Alaska crab cocktail. Detta var tyvärr ingen wow, priset på de rätterna gjorde inte smaken rättvis tycker jag.

Jag åt kyckling som var god, även om den såg lite liten ut på den stora tallriken när den kom in. Till detta serverades det pommes steaksause, tomatiserad bearnaise, grillad citron och örtbakad tomat.

Torsken var också god med sandefjordssås. Köttet på andra sidan bordet missade jag att ta kort på men det finns på matplatsen.

Baked Alaska där de kommer in och flamberar marängen är effektfull men jag tyckte bäst om den friterad camembertosten med hjortron.

Ett glas bubbel till efterrätten är inte fel.

Barnbordet roade sig som de brukar tills de fick tag på ett bord utanför restaurangen och gick iväg och spelade ihop.

Vi skrattade och det är det jag minns mest och helst, alla glada skratt.

Hotellet har en jättemysig lounch/bar med stora soffor, eld och spelbord som är ett så trevligt inslag i Hundfjället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *