Joängets våffelstuga

På sportlovet bokade vi en kväll bord på Joängets våffelstuga i hundfjället. Det ligger väldigt nära vår lägenhet så man skulle kunna kalla det kvarterskrog. Dagtid kan man beställa våfflor med sylt eller mer matiga våfflor som skagenvåffla, löjromsvåffla eller en med bacon och massa annat gott.

På kvällen serverar de en klassisk trerättersmeny som var supergod. När man kommer serveras man en kall vargtassshot, även barnen fick lingonsaft på sitt bord.

Förrätten var två våffelhjärtan med skagenröra och sallad. Till det kunde man beställa till rom om man ville lyxa till det lite. Det fanns olika alternativ att välja på. Vi valde det som hette Sälfjällstopping det var störrom och löjrom.

Snygga spadtallrikar som allt serverades på.

Ella valde vuxenmenyn men Eddie beställde barnmenyn som var våffla med sylt och grädde till förrätt, kött, pommes och bea till varmrätt och glass och chokladsås till efterrätt. Det var inga problem att byta ut rödvinssåsen till bea om man föredrog det. Vår servitris var väldigt hjälpsam med alla våra dryckesval och extrabeställningar vid borden.

Barnbordet fixa själva och hade minst lika roligt och trevligt som vi vid vuxenbordet.

Även om man ibland fick vända sig om för en fråga…

Stiligt sällskap mitt emot oss vid bordet.

Huvudrätten på menyn var oxfilé, sötpotatisstavar, rödvinssås och persiljesmör. Vi fick vårat kött perfekt efter hur vi beställt och det var så gott allt ihop. Till maten drack vi ett jättegott rödvin, våffelsugan har rättigheter så vill man kan man avsluta middagen med en drink.

Middagen avslutades med marängsviss i glas. Precis lagom mycket om ni frågar mig.

Inredningen i våffelstugan är klassisk våffelstuga med dalahästar så långt man kan se. Var tvungen att skicka en bild på bården till en vän som älskar dalahästar. Hon älskade den såklart.

En toppenmiddag på alla sätt. Maten var jättegod, sälskapet var fantastiskt och barnen var nöjda. Är barnen nöjda är föräldrarna nöjda.

Vi avrundande kvällen i vår lägenhet med popcorn, innan det var dags att ladda för en ny dag i backen.

Idag ska vi på Moveat i Örebro, det ser ut som på menyn att vi kommer få smaka massa gott på vår vandring runt i stan. Men först ska jag kolla lite på nyhetsmorgon, min bästa stund på veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *