Grillad kyckling och hjärtsallad

Idag är det Valborgsmässoafton, vi har inga direkta planer för kvällen men en god middag ska vi ändå äta tänker jag. Har sparat massa recept i telefonen, får se om jag hittar nått där.

Förra helgen grillade vi kyckling, persikor och hjärtsallad som dressades med soya och ingefära. Hittade det på godare på instagram, det var så gott.

Grillad kyckling och hjärtsallad
4 portioner⁠
6 urbenade kycklinglår, stora och gärna med skinn⁠
2 hjärtsallad⁠
4 persikor, eller nektariner⁠
0,5 granatäpple⁠
Basilika⁠
⁠
Dressing
2 vitlöksklyftor, finhackade⁠
1,5 msk ingefära, finriven⁠
2 msk flytande honung⁠
1 msk sojasås⁠
1 lime⁠
1 tsk sesamolja⁠
5 msk olivolja⁠
⁠
Gör så här⁠
Vispa ihop alla ingredienser till dressingen. Gnid in kycklinglåren med tre matskedar av dressingen. ⁠
⁠
Om du har tid kan kycklingen marineras i ett par timmar eller mer. Krydda med salt och mald peppar, och grilla låren på hög värme i ca. 10 minuter. Vänd ofta så att låren blir jämnt grillade och skinnet inte bränns. Pensla låren med lite mer dressing och låt dem eftersteka i 2-3 minuter på en svalare del av grillen.⁠
⁠
Dela persikorna på mitten och ta bort kärnan. Pensla lite olja på snittytan och grilla persikorna med snittytan nedåt på en het grill tills de mjuknar, 2-3 minuter.⁠
⁠
Dela hjärtsalladen i fyra klyftor. Ringla över lite olja och grilla salladen snabbt på hög värme.⁠
⁠
Lägg upp sallad och nektariner på ett fat. Toppa med kycklinglår delade i grova bitar, granatäpplekärnor. Ringla över resten av dressingen och strö över basilikablad.

Kom just på att vi ska åka och kolla festkläder till Johan, får jobba vidare på middagsplanen medans jag väntar utanför provrummet.

Ha en trevlig Valborgsmässoafton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *