Ingefärsshot

I år är det många som är eller har varit sjuka i influensa, magsjuka eller jobbiga förkylningar som aldrig går över. I ett försök att slippa bli sjuk gjorde jag en flaska ingefärsshots.

Under vår hälsovecka på jobbet i höstas fick vi smaka god ingefärsshot. Jag utgick från de smakerna som jag minns Jenny använde, och kolla recept på nätet när jag gjorde min flaska med magisk dryck. Återstår att se om jag får vara frisk….

200 gram färsk ingefära

1 liter vatten

1/2 dl honung

2 stycken citroner

1 stycken torkad chili

Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Jag frös den först för att den skulle vara lättare att riva. Värm upp (men aldrig över 60 grader) . Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Jag hade i torkad Chili som vi odla i somras och sen torka. Chilin ska visst vara bra för förbränningen.

Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet(40 grader)

Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.

Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *