Dansuppvisning

Dansuppvisning, vårens stora händelse för Ella som tränat för detta hela våren. I år hade vi bestämt oss för att inte vara sena utan nu skulle vi få bra platser…. brukar sitta långt ut på kanten. Vi var verkligen i tid och satt mycket bättre. Min lillasyster Ida var med och hejade på Ella. Jag vill köpa bättre kamera med ett gigantiskt objektiv så jag kan ta riktigt bra bilder. 40års present kanske, eller då kanske hon slutat med dans, det är ett tag kvar. Ella är jätteduktig och inte alls nervös för att ställa sig och dansa för fullsatta läktare. Hon är grym <3

img_7282.jpgfullsizeoutput_8fe

Under dansuppvisningen dansar även de i tävlingsgrupper, de har sån energi att den suddiga bilden är rätt representativ för hur mycket de rör sig. Haha

IMG_7280

Årets lottvinnare fick möjligheten (straff om jag vunnit) att köra ett eget litet dansnummer. Shufflade gjorde han minsann. Vi kommer framöver inte köpa lotter, haha.

fullsizeoutput_8ff

Barnen hade bett om att få åka till mormor och morfar och sova över, och idag var min lillasyster där så det passa extra bra. När vi lämnat dem så åkte vi en sväng och kolla på bord till köket. Därefter åkte vi hem och gjorde oss i ordning för middag på stan, tog cykeln upp i den soliga kvällen. Vuxenpoäng på att jag tyckte jeansjackan var lite kort och kall att jag tog en vinterjacka över, det hade inte de andra yngre personerna vi mötte på stan. Vi åt på Kungsgatan 1 i Örebros gamla stan.

De har ett menysystem på fyra menyer med förrätt, varmrätt och efterrätt. Vill man så kan man blanda mellan menyerna men då blir det styckpris. Så det finns alla möjligheter att bli nöjd. Vi fick en aptitretare på chevre och oxsvans att börja med, chevre är inte min favorit så den fick Johan.

IMG_7278IMG_7277

Till förrätt åt vi pilgrimsmussla med sotat lökpulver, friterad jordärtsskocka, blomkålspuré, syrade betor, confiterad äggula och syrlig brunoise. Skagen bruschetta med handskalade räkor, pepparrot, löjrom, kavring och champagne skummad frisse.

IMG_7276IMG_7275

Till huvudrätt åt vi Tempranillo bräserad svensk oxkind med mandelpotatispuré med brynt smör, kraftigt reducerad oxsky, sherry picklade skogschampinjoner, knaprigt rökt fläsk, råsockerstekta plommon och skum på karljohansvamp. Grillad entrecôte från Närkekött med sunrise ”shoestrings”, oxsvansreduktion, café de paris smör & säsongens kål, samt palsternackspuré med vit tryffel.

IMG_7273fullsizeoutput_8f5IMG_7270IMG_7269

Till efterrätt blev det K1 Swiss av polkamaräng, gräddvaniljglass, banan, Baileys doftande oboygrädde och Dulce de Leche. Valrhonabavaroise fylld med päronkräm, xantésabayonne, blodapelsinsorbet, chokladsnö med rökt valnöt och apelsinmarmelad.

IMG_7268IMG_7267fullsizeoutput_8f7IMG_7265

Det var skönt att sätta sig på cykeln och trampa hemåt efter den goda middagen. Hemma tittade vi på Bron, har sista säsongen kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *