Pettson och Findus

Vi gjorde en liten utflykt till Julita gård där de har Pettson och Findus på plats och en miniatyr av gården från berättelserna. Man får följa med de två på muckeljakt runt på gården. Man kan gå in i deras lilla hus och följa med runt och mata djuren. Trädgårdslandet där Findus planterar köttbullar, var väldigt spännande. Går det att få mer köttbullar så?

När vi skulle äta var det dock lite av en besvikelse. Det skulle finnas köttbullar och pannkakor och sallader, men just idag var köttbullarna slut. De hade väl inte planterat tillräckligt många…. Vi skulle ha packat en picknick korg och ätit i gräset som många andra gjorde.

Våra barn och jag själv när jag var liten har alltid gillat böckerna om Pettson och Findus. Det känns som man hitta nya saker i bilderna varje gång man läser dem.

En sig liten mysig utflykt om man gillar Pettson och Findus men glöm inte picknickkorgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *