Planerar för New York

Planerar för New York om några veckor. Det var svårt att välja restauranger denna gång, några bokade har vi efter helgens träff, och många förslag vilket är bra. Här hemma försöker vi äta gott och bra. I söndags lagade jag Åses Kyckling Cordon Blue gratäng. Jättegott som vanligt, när man lager hennes recept.

P1060938

Recept för 6 personer

1 kilo kycklingfiléer

150 gr tunn rökt skinka

250 gr Emmentaler ost

3 dl creme fraiche

200 gr naturell färskost (typ Philadelphia)

2 dl vispgrädde

2 msk dijonsenap

1 tsk paprikapulver

1 knippe bladpersilja (hoppade jag över då Johan ogillar det)

1-2 dl riven parmesanost

salt, vitpeppar

Sätt ugnen på 220 g. Strimla kycklingfiléen och lägg i ugnsform. Salta och peppra. Strimla skinkan och lägg ovanpå. Fördela ostskivorna ovanpå. Koka upp creme fraiche, färskost, grädde, senap och paprika. Smaka av med salt och vitpeppar. Rör ner grovklippt bladpersilja. Häll över ostskivorna och avsluta med riven parmesan och pudra lite paprika ovanpå. Sätt in i ugnen och gratinera i ca 20 minuter.

 

P1060926

Gott och otroligt mättande med en sallad till eller ris om man föredrar det.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *