Tacogratäng

Förra tisdagen var det min tur att bjuda hem grannmammorna på middag. Det är kul men samtidigt en utmaning att hitta något nytt som passar hela gruppen. Det är inte bara en allergi att ta hänsyn till…

Jag valde att göra en tackgratäng men sallad till. Tog dock i då vi inte blev så många som 12 så nu finns det matlådor för framtiden.

Tc+1CZw%SEi3m91PPW0lag

Tacogratäng

12 bufféportioner

 

2 kg nötfärs

4 + 2 msk olivolja

4 påsar tacokryddmix

6 paprikor, blandade färger

3 gula lökar

4 vitlöksklyftor

800 g majskorn

800 g krossade tomater

10 dl crème fraiche

4 dl majonnäs

4 dl riven lagrad ost

1 tsk salt

1 tsk nymald svartpeppar

 

Sätt ugnen på 225 grader.

Stek nötfärsen i omgångar i 4 msk olivolja tillsammans med tacokryddmixen, tills färsen fått fin färg och är genomstekt. Lägg över färsen i två ugnsformar, cirka 26 centimeter i diameter. Skär hälften av paprikorna i ringar och lägg dem åt sidan. Strimla resterande paprikor. Skala och finhacka gul lök och vitlök.

Fräs paprikastrimlor, gul lök, vitlök och majskorn i 2 matskedar olivolja på medelhög värme under omrörning tills grönsakerna mjuknat, cirka 5 minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och låt sjuda i cirka 15 minuter.

Blanda grönsakssåsen med färsen i ugnsformarna. Lägg därefter på paprikaringarna ovanpå. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, ost, salt och peppar. Bred ut ostkrämen över färssåsen. Grädda gratängerna mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Servera tillsammans med guacamole, tortillachips och blandsallad.

fullsizeoutput_14acfullsizeoutput_14adfullsizeoutput_149efullsizeoutput_14b0fullsizeoutput_14ae
Taco tycker vi alla fyra om i familjen så tacogratängen kommer jag göra igen till familjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *