Min söndag

Min söndag startade strax efter sju. Jag satte mig i vardagsrummet med en kaffe, helt tyst både inne och ute. Klockan nio hade jag bokat in mig på ett cirkelpass så jag satt inte så länge där i soffan. När jag tränat köpte jag med frukost hem som vi åt framför vinterstudion. Köpte med blodapelsiner till grannen men de var inte det minsta röda, mysko. Mina var däremot röda och fina.

Barnen sov hos mamma och pappa då Johan och jag var på middag igår utan barn, men när jag hämta dem åkte vi förbi mormor och morfar och tände ljus. Känns som mormor och morfar nyss fanns här hos oss.

När man går där på kyrkogården blir man påmind om hur bra man ändå har det. Vi gick förbi en grav där någons pappa nyligen blivit placerad, vi gick förbi gravar för personer födda samma år som mig, gravarna för barn. Tänker alltid att jag ska bli bättre på att uppskatta dagen här och nu.

Till kvällsmat lagade vi Ramen, en buljongsoppa jag länge velat testa. Den blev jättegod, lite för stark men det var bara för att jag smulade ner nästan en hel torkad chili i min skål.

Ramen med räkor 

4 personer
200 g ramennudlar
1 l Umamibuljong  (täning och vatten)
2 finhackade vitlöksklyftor
8 lätt krossade citrongrässtjälkar
4 tunt skivade salladslökar
2 grovt skurna pak choi
Sojabönor
böngroddar
shitakesvamp
15 st Räkor
1 msk risvinäger
2 msk tamarisoja
färsk koriander
röd chili 

Tillaga nudlarna enligt förpackningen. 
Koka upp umamibuljong. Tillsätt vitlök, Lemon Grass (plockas ur innan servering). Låt koka ca 5 minuter. Lägg i salladslök och pak choi, räkor, sojabönor, böngroddar, tillsätt risvinäger och soja. 
Dela upp nudlarna i varje skål, häll upp buljongen och fördela grönsakerna jämnt. 
Toppa med röd chili och färsk hackad koriander. 

Barnen plundrade sina pepparkakshus på kvällen så nu är nästan alla julsaker borta i huset. Till rivningen hade Eddie byggt bilar som skulle hjälpa till så allt blev ordentligt krossat.

Nu ser i fram emot och förbereder oss för en ny bra vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *