Dh-sommarfest

På nationaldagen körde vi sommaravslutning med grannfruarna. Knytkalas som vi brukar, alla är så duktiga det är fantastiskt gott. Vi var hemma hos Josefin och vädret passade perfekt för en fest runt poolen. IMG_7826IMG_7827IMG_7828IMG_7829IMG_7831IMG_7832IMG_7834IMG_7836IMG_7838

Mitt bidrag till buffébordet blev inte så snyggt (därför ingen närbild) men väldigt gott tycker jag. Jag gjorde en laxpaj utan pajskal. Receptet kommer från Åses första bok.

Lax och spenatpaj med romsås

300g varmrökt lax

150g färsk spenat

1 gul lök

150g riven västerbottenost

3 dl créme fraiche

3 ägg

salt och peppar

Romsås

2 dl créme fraiche

röd stenbitsrom

lite salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Fräs spenaten och löken i smör. Fördela spenat, lax och lök i pajformen. Vispa ihop ägg och créme fraichen. Blanda ner osten. Salta och peppra. Häll röran i pajformen och sätt in i ugnen 30-40 minuter. Vakta så inte ytan blir bränd som min blev. Rör ihop romsåsen smaka av med salt och peppar.

Jag fick en liten bit kvar som följde med hem och dagen efter var pajen ännu godare tycker jag. Så den kan med fördel förberedas dagen innan.

 

IMG_7841IMG_7843img_7844.jpg

Som avslutning spelade vi (jul)klappspel. Kasta tärning och på ett eller sex får man välja ett paket, tills alla har två paket var. Därefter öppnar alla sina paket. Sen bryter kaoset ut för då under 10 minuter fortsätter man kasta tärningen och på ett eller sex ska man byta men någon. Som vanligt var det massor med bra saker och alla går hem med två paket var.

Nu tar vi paus, och ses i höst igen på mysiga middagar ihop.

0 reaktioner till “Dh-sommarfest”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *