Halloumisallad med caesardressing

Jag har haft lite som ett projekt denna veckan att vi ska försöka äta upp det som finns i kyl och frys så man kan göra en omstart men nya fräscha matvaror. Det har gått hyfsat tycker jag ändå. Igår lagade vi Halloumisallad till lunch, då vi hade rätt många ostar. Bara sallad, gurka, lök, valnötter, tomat och stekt halloumi. Till det hade vi Caesardressing som vi hade i kylen. Jag brukar göra efter Victorias recept då jag gör caesardressingen, den blir alltid jättegod. Vi hade dock inte sardellkräm utan sardeller på burk, tog tre stycken.

Caesardressing:

2 msk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
2 äggulor
1 msk sardellkräm på tub
2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar
2 dl finriven parmesanost
ca 3 dl olja (med neutral smak)
ca 1/2-1 dl mjölk

Blanda allt utom olja, mjölk och ost i en skål. Mixa med stavmixer. Tillsätt sedan oljan, först droppvis och en i stråle. Mixa hela tiden (eller vispa med elvisp). Tillsätt osten. Späd sedan med mjölk till önskad konsistens och smaka av med salt & peppar.

P1060299fullsizeoutput_f8f

Johan har målat den svarta spaljen som vi har runt altanen. Det är bara två år sen vi målade den svart, men det behövdes verkligen bättras på. Det blev så fint när han var klar. Vi andra hejade på från poolen.

P1060305P1060308fullsizeoutput_f8e

Underbart att bara kunna kasta sig ut utan tanke på att något obekvämt kan hända <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *