Målarprojekt sovrum

Denna helg har vi gjort om i sovrummet. Vi flytta till nedervåningen för över ett år sen, då Ella fick vårat rum. I den flytten la vi allt krut på att göra om Ellas rum. För ett år sen fick jag målar grejer av mina föräldrar i födelsedagspresent. Nu var det dags…

Ella och jag starta lördagen med att åka runt och köpa spackel, täckpapp, penslar och färg medans Johan röjde ur sovrummet på lösa saker. Vi har haft stora hyllor i rummet så väggarna bestod av många mollyskruv som behövdes knackas in och spacklats över. Det krävdes tre vändor med spackel och sandpapper innan det var hyfsat.

Sen velade jag hur jag ville ha det målat runt fönstren. Kolla i de andra rummen, skrev och kolla med vänner hur de hade. Bestämde mig tillslut för att ha en vit kant runt fönstret så då var det bara att tejpa och måla med vitfärg, för att stänga tejpen och få en snygg kant. Vi Blev supernöjda med resultatet.

fullsizeoutput_13ba

Vi fick måla två gånger för att färgen skulle täcka jämt överallt. Tittar på bilderna och det ser lite grönt ut men det är det inte, färgen heter skorsten. Så numera sover vi i en skorsten ;-). Är så nöjd med färgen, i ett sovrum fungerar det fint med en mörkare färg tycker jag. Ska lägga in en matta, fixa gardiner och sätta upp tavlor men det får vänta nån dag. Nu ska jag sjunka ihop i soffan nån timme innan jag jag går och lägger mig i vårt nya sovrum.

XjfoLsGOSnW0jy4NdJStQAtXDltSS3TLm5KRjHVv+RqAU9GxXLCnSUCXQaVuHo%4Vgfthiz+XzShC8rQfqH0C4DQNYxzEdp3QWKyARWrOdbPWw

Fick en gammal jordglob av min mormor och morfar som Johan fixat idag, ger ett supermysigt ljus. Världens länder har inte riktigt samma gränser eller namn som idag, den här globen är historia och ett fint minne av mormor och morfar.

fullsizeoutput_13b9

Den stora frågan är vilken färg vi ska välja till nästa projekt? Ella har provmålat en tapet för att kunna flytta runt och kolla hur färgen passar i olika ljus.

fullsizeoutput_13b6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *