Italiensk middag

Igår hade vi vänner över på middag, stora som små. Detta var något vi bokade in för en tid sen, alla är så upptagna så det nästan var omöjligt att få till en helg alla kunde. Appro på det håller jag på att försöka få ihop en träff med gamla klasskompisar…. ja februari var det första datumet som all kunde. Så den som väntar på nått gott….

Vi körde italiensk tema hela middagen igenom igår, Tomater, pasta och italienskt vin.

Förrätten var en stor planka med tomater, salami, burrata, olivolja, bröd och oliver. Vi vuxna åt vid köksön medans barnen satt vid bordet bredvid och åt lasagnette. En supersmidig pastarätt som ofta får högsta betyg av barnen, har till och med konkurrerat ut hemlagad lasagne.

fullsizeoutput_1440fullsizeoutput_1442fullsizeoutput_1443fullsizeoutput_1449fullsizeoutput_144a

När baren ätit färdigt sprang de upp och lekte. Jag vågar knappt gå upp och kolla hur det ser ut på övervåningen men alla hade roligt så det är värt det. Det är varierande åldrar på barnen men de hittade varandra i gemensamma intressen, en del i bilar andra i smink eller varför inte över kex i köket.

Vi vuxna satte oss vid bordet och åt en pastarätt vi tidigare blivit bjudna på hos familjen Götmar, receptet har Victoria skrivit ner efter Dh hos ida här När man har många är det skönt att kunna förbereda allt innan så man kan sitta ner och bara umgås. Jag gjorde klart allt på eftermiddagen så var det bara att värma i ugnen när gästerna var på plats och redo och äta. Jag gjorde dubbelt recept, det räckte även till lunch idag.

ic7RZZsdQ+WxHT+Fa6IEnA

Cannelloni ripieni
ca 6 port

18 cannellonirör

2 kycklingfiléer
8 soltorkade tomater
200 g ricottaost
100 g bladspenat
1 krm muskot
1 dl färskriven parmesan
salt & peppar

sås:
2 schalottenlökar

1 vitlöksklyfta
6 dl grädde
6 msk gorgonzola
1-2 dl vitt vin

Stek kycklingen och skär i små tärningar. Hacka tomater och spenat. Blanda kycklingen med detta, ricotta, riven ost och kryddor. Fyll cannellonirören med fyllningen och lägg i en form (med hjälp av en spritspåse eller tesked).

Stek löken i lite olja tills den blir lite mjuk. Rör ner de andra ingredienserna till såsen och låt sjuda några minuter. Häll såsen över rören och gratinera i ugnen, 175 C ca 20-30 min.

Servera med en god sallad.

Z2ve6hx3Q426URGs0PyTkAfullsizeoutput_1465Vi avslutade middagen med glass till barnen och tiramisu till de vuxna. Köpte kolamaränger och blanda med vanliga vita till barnen. Samma färgställning till vuxna och till barnen 😉

fullsizeoutput_144ffullsizeoutput_1466fullsizeoutput_1458fullsizeoutput_145afullsizeoutput_1452

Därefter hade vi lånat ryktet går från grannarna. Det är det bästa spelet jag spelat på länge, inga krångliga regler och det blir alltid mycket skatt. Grattis Jenny som lyckades tolka bilderna bäst och fick flest poäng. Senare var det dags att samla ihop trötta och sovande barn och säga hejdå för den här gången.

En riktigt trevlig italiensk afton med fina vänner.

2 reaktioner till “Italiensk middag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *