Pocherade Päron

Vilken trevlig kväll vi hade igår. Vi hade grannar över på middag. Familjen Riis som vi träffar ofta och familjen S med Johans gamla klasskompis från gymnasiet som bor i området. En middag som för de vuxna börja i köket medans barnen åt vid matbordet, när de var klar och smet iväg och smälte pärlor, spela fotboll och massa annat. Då flytta vi vuxna till matbordet för varmrätt och efterrätt.

Till efterrätt hade jag gjort kryddigt pocherade päron i crockpoten receptet från crockpot.se här. Jag servera de med pannacotta från Matplatsen som jag frös in i silikonformar. Salt kolasås, kanderade hackade valnötter och ett rullat mandelflarn.

Kryddigt pocherade päron
2 stora citroner
7,5 dl kokande vatten
225 g strösocker
4 msk grovhackad färsk ingefära
1 tsk färsk röd chili
2 kanelstänger
5 eller 6 mogna Williams eller Comice päron

1. Skala citronerna med en potatisskalare och pressa ut saften.
2. Häll ner det kokande vattnet i grytan. Tillsätt socker, ingefära, chili, kanel, citronskal och saft, sätt på locket och värm upp.
3. Skala under tiden päronen, men lämna kvar stjälkarna.
4. Sätt de skalade päronen i den varma sockerlagen. Sätt på locket och koka i 3-4 timmar på Låg inställning (1-2 timmar på Hög inställning) eller tills päronen är mjuka. Jag körde på låg. 
5. När de är kokta, tag försiktigt ur päronen, dela dem mitt itu och servera med vaniljpannacotta, kanderade valnötter, salt kolasås och ett mandelflarn eller varför inte bara vaniljglass. 

Till förrätt bjöd vi på en tonfisk tataki, en biffcarpaccio och en rödbetscarpaccio på lite större fat så fick man ta av det man gillade till sin tallrik. Lyckades inte ta ett enda kort. Har lite problem med min kamera just nu som saknar två skruvar, kanske måste fixa det snart.

Till varmrätt blev det Cannelloni ripieni, bästa bjudrätten den går fint att förbereda innan gästerna kommer, sen kan de gå klart i ugnen under tiden man äter förrätt.

En kväll med massa skratt och nygamla bekantskaper. En och annan överraskning från förr, dans och gitarrsolon.

Det här gör vi om snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *