Casa Riis höstlovet 2021

Höstlovet 2021 spenderades precis som förra höstlovet i Casa Riis. Vilken lycka att ha så fina grannar här hemma som bjuder in oss till sitt Happy place. Vi lämnade Sverige på eftermiddagen och efter att vi kvitterat ut hyrbil och de andra sin Juke åkte vi mot Torrevieja. Vägen innehåller en herrans massa rondeller, inte helt olikt Örebro.

Väl framme ställde vi in väskorna och gick till kvarterskrogen Salt och Peppar. Så snäll personal och god mat. Jag valde den klassiska moussakan den här gången.

Sen var det dags att gå hem och bädda ner oss för att vakna upp pigga och glada för en ny dag. Resdagar är mycket spänning och man blir rätt trött.

En första frukost vid havet är ett måste. Här kan man sitta i timmar och bara titta ut. Men det gjorde vi inte, är mycket man vill samtidigt vill hinna med.

Vi handlade vi en av de större mataffärerna och fyllde upp med frukost, snacks och dricka. Packade upp väskorna. Det är en del logistik som måste fungera då man är åtta som ska bo ihop.

Dadlarna tas ner från palmerna den här tiden på hösten och de är många som vill ha de. Förra året lyckades Sebastian plocka åt sig en hel jättekvist full. I år räckte det att kolla när de föll till backen.

På eftermiddagen satte vi oss i solen på Soraya längs med strandpromenaden där de har goda räkor med chili och vitlök. Räkorna, bröd och aioli det behövs inte så mycket mer.

På kvällen ville barnen slappa hemma så vi vuxna gick en lite promenad bort till El Carro Negro och åt god mexikansk mat. Hamnade först i vad vi trodde var Vip-rummet men det visade sig efter att ett större sällskap flyttat in helt sakna ljuddämpning. Satt och skrek till varandra en lite stund innan vi gav upp och bad om ett annat bord.

Margaritan här är den bästa, den måste man prova om man går hit.

Vi brukar kanske äta mycket mat på våra resor men den här gången delade vi ofta på nån mindre förrätt alla fyra. Just den här dagen blev det smält ost med nachos som var jättegod.

Johan och Victoria slog till på ribs, Micke valde fishtacos och jag valde burritos som jag verkligen rekommenderar.

När vi ätit klart gick vi en liten sväng förbi tivolit. Det var inte många saker kvar och det var ganska öde mot när vi var där sist. Vi åkte radiobilarna, kanske en av de bästa så kul att de var kvar.

Kvällen avslutades nästan där den började vid havet på Keepers som ligger bredvid frukoststället.

Sen promenerade vi hem längs strandpromenaden till barnen för att borsta tänder och läsa kvällssaga. Min och Eddies bästa tradition.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *