Dinnersafari 2018

I år var det rekord, 120 par var anmälda till lördagens dinnersafari. En vecka innan det är dags att åka på safari får veta vilken rätt man ska bjuda på. Det är två andra par som man ska bjuda på förrätt, varmrätt eller efterrätt. Vid varje rätt får man ett kuvert som ska öppnas på en viss tid, i kuvertet står det vart man ska åka på nästa rätt. Så vid varje rätt möter man fyra nya människor.

Vi fick varmrätt även i år. Vi var med på detta även förra året, det kan ni läsa om här. Man är ca 90 minuter på varje rätt så det gäller att ha sin rätt välförberedd, det finns inte tid för så mycket mer än uppvärmning, uppläggning och servering. Har man otur är gästerna på plats innan man själv hunnit hem, det hände oss förra året då vi var sena hem.

Är så otroligt roligt att träffa alla nya människor och få möjlighet att vara gäst i andras hem.

Vi åt förrätt i Adolfsberg, där fick vi ett smördegsknyte med västerbottenost med lite sting, till det var det löjrom, rödlök och gräddfil. I glasen hade vi bubbel och vitt vin. 

Varmrätt var hemma hos oss, vi bjöd på fisksoppa, aioli och nybakat bröd. Vi hade också vitt vin och bubbel i glasen till vår rätt. 

Brödet hade jag bakat i gjutjärnsgryta, lite roligt. Blev väldigt fin och runt. Saftigt och luftigt med knaprig yta. Det ska jag göra igen. 

Efterrätt åt vi på andra sidan Hjälmarvägen i norra Ormesta. Där fick vi en efterrätt i sju lager. Cheesecake, smul, bär och ett flan till. Här serverade även killarna dessertvin, kaffe, shots och absint.


När vi var mätta och belåtna gick taxibilarna mot hemlig destination. Resan sluta på Frimis, där alla middagsgäster möttes upp för en rolig efterfest.

En av årets roligaste tillställningar tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *