Julafton 2019

Julafton 2019 startade med frukost och julkalendern hemma hos oss. Barnen var väldigt pirriga och förväntansfulla på paketen som låg under granen. Vi startade med att de fick välja ut tre stycken som de skulle få öppna, och man kan lätt säga att de gick på storlek när de valde vilka de skulle öppna. Sen var det någon som inte kunde hålla sig och sa att de kunde öppna alla, det är ju så mysigt….

Till lunch åkte vi hem till mina förändrar där det serverades gröt och smörgås. Mina syskon och Usa var redan där så det blev fullt kring bordet.

När jag var liten åkte vi alltid hem till mormor och morfar på julen, en sån här dag blir man påmind om att de inte finns kvar hos oss längre. Däremot är de representerade i minen och minnesvärda saker runt omkring oss i allt från spiran i granen till skärbrädan till brödet vilket är fint.

Vi körde lite frågesport i lag under eftermiddagen. En stor variation på frågorna och att olika personer var bra på olika saker gjorde att vinsterna varierade. Allt är lätt när man kan det, så är det sen behöver man lite tur också.

Julklappsutdelningen är som vanligt lite kaotisk då mamma gärna slår in paketen utan märkning, tur att hon har minnet intakt. Barnen får klappar av alla men vi vuxna köper en klapp till en person. En ordentlig klapp, man vet bara vem man själv ska köpa till så vem som köper till mig är hemligt. Man får framföra vad man önskar sig även om man inte vet vem som köper till en. Jag fick bland annat ett par nya skidvantar, alldeles perfekt paket för mig.

Efter paketöppningen är det dags för julbordet. Mitt bidrag i år var Janssons frestelse, silltårta och Jossans julbröd.

På julbordet hade vi mycket annat, skärgårdssill, laxröra, gravad lax, rökt lax, skinka, rödbetssallad, prinskorv, köttbullar, dopp i grytan, räkor, bröd, ost, brysselkålssallad med saffransdressing och svenska kräftor.

GOD JUL 2019 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *