Kardemummakaka med rabarber

Inlägget innehåller annonslänkar för Ellos

Att jag fått möjligheten att få vara Eddie och Ellas mamma ska såklart firas.

På helgen går jag gärna runt i morgonrock fram till lunch 😉 Köpte en ny lite tunnare i velor som är så fin och skön. Nu är den på kampanj här, även om man inte går ut i morgonrock kan man gott ha en fin.

Morsdag 2021 startade med en mysig frukost i uterummet. Jag fick ett fint kort med ett löfte om en present som tyvärr var försenad. Den har kommit fram nu och jag är supernöjd. Tur man har grannar med hemliga listor över vad man behöver och har önskat dig 😉

Rabarbern har äntligen tagit sig, och växer nu så det knakar. En syrlig rabarber i en söt kardemummakaka blev så gott receptet härifrån.

Kardemummakaka med rabarber
10–12 bitar
150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 rabarberstjälkar, ca 300 g
2 msk strösocker
1 tsk stött kardemumma
1,5 tsk maizena majsstärkelse

Topping
florsocker

1. Börja med att sätta på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diam. Kläm gärna ett smort bakpapper i botten på formen. Blanda smör, socker och ägg med en elvisp.

2. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dessa i smeten. Vispa allt till en slät smet. Bred ut smeten i formen.

3. Dela rabarbern i ca 1 cm stora skivor. Blanda samman rabarber, socker, kardemumma och majsstärkelse. Fördela blandningen över smeten.

4. Grädda mitt i ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna något. Sikta lite florsocker över den. Servera med vaniljvisp eller vispad grädde.

Jag tog cykeln iväg och plocka en bukett liljekonvaljer. Så fina men oj vad det börja klia i mina ögon så buketten fick stå på ute bordet.

Hamburgare till lunch är så gott och enkelt. Mina föräldrar har fyllt vår frys med hamburgare från en fabriksförsäljning i sköllersta, perfekt inför sommaren.

Johans mamma och Paul kom förbi och åt med oss.

Är det varmt så är det så lyxigt att kunna bada hemma. Eddie och Paul kasta boll fram och tillbaka länge.

Min egen mamma var hemma hos min bror i Västerås så jag hoppas han firade henne ordentligt.

Idag är det ännu en dag att fira, Sveriges nationaldag. Fint väder så inte omöjligt att det blir en dag vid poolen. Vi får se hur dagen blir.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *