Sportlov 2022

Nu är sportlovet 2022 igång, trafiken upp brukar vara tät runt de här veckorna. Det blir ett pärlband med bilar med takboxar strax innan man lämnar Örebro, och sen är det bara att ligga kvar på sin plats hela vägen upp till Sälen. I år var inget undantag men det flöt på bra hela vägen och alla skötte sig, så inga olyckor som tur var.

På måndagen skulle det snöa och blåsa men vi tänkte vi går ut en liten stund kanske blir ett eller två åk. Visst blåste det och absolut det snöade men det var lite folk i backen och backarna var oväntat bra.

Vi åt lunch på Mondo, här har vi ätit på kvällen men inte lunch innan. Min asiatiska fish and chips var jättegod. Johan åt hjortburgaren och barnen åt hamburgare med pommes de också. När alla var mätta och nöjda kunde vi fortsätta ett tag till i backen. Det blev många fler timmar än vi trodde i backen.

Johan passade på att prova nya skidor när backen var full med lössnö på eftermiddagen. Perfekt att man kan prova olika innan man bestämmer sig, så gjorde jag också när jag valde mina för ett par år sen.

Ella och jag gick hem och skottade altanen som fyllts med snö sen sist vi var här. Ella byggde också en snösoffa i hörnet av uteplatsen.

Strax innan klockan sex kom vår matleverans från Ica så då blev det middag. Hasselbackspotatis, lövbiff, sallad och bea. Våra potatisar var rätt stora så de tog lite längre tid men det var värt att vänta, det blev så gott.

Hasselbackspotatis
potatis 800 g
Smör 30 g
Salt 1 tsk
Ströbröd 1 msk

Sätt ugnen på 225°.
Skala potatisarna. Skär dem i tunna skivor men inte helt igenom, det går lätt om man lägger dem mot kanten av en skärbräda eller i en träslev.
Lägg potatisarna med den skivade sidan upp i en ugnssäker form.
Smält smöret och pensla potatisarna. Strö över salt och ströbröd.
Stek i mitten av ugnen ca 45 min.

Det är alltid lite att fixa med när man kommer upp, nått som saknas, kanske nått som gått sönder. Eller så har man med nått nytt som man vill få upp eller få dit. Ibland försvinner dock helt obegripliga prylar, som fästena till benen på soffbordet? Hittade ett i fönstret men ett är fortfarande helt borta.

Det kanske är på samma ställe som alla strumpor som försvinner i tvätten?

En kommentar till “Sportlov 2022”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *