Pasta night

Detta är bland det godaste som vi ätit den senaste tiden. Vi blev bjudna av Emelie och Marcus i somras på Johan Ulvesons Otroliga Salsicciapasta på en mysig vinlunch. Det blev lika gott som jag mindes det, även om vi inte kanske inte hade lika trevligt och vädret var allt annat än magiskt ute.

Johan Ulvesons Otroliga Salsicciapasta 
500 g färsk fin salsiccia
4 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 dl vitt vin 
1-2 krukor salvia 
1 parmesanost
1 dl tomatpure
Pasta 

Smörstek salvian så den blir krispig.Lyft upp bladen och lägg åt sidan på en tallrik. 
 
Ta upp Salsicciakorven och kläm ut färsen. Stek salsicciafärsen i smöret med salviasmak hårt och länge tills den får yta och färg, ha tålamod. Lägg därefter upp färsen på ett fat. 

Hacka vitlöksklyftorna. Sänk värmen och fräs den hackad vitlöken i fettet med salvia och köttsmak. Vitlöken ska bli mjuk men inte få färg. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med. Lägg tillbaka Salsicciafärsen och häll på det vita vinet. Häll därefter i tomaterna och låt såsen puttra på spisen. 
Koka pasta i ordentligt saltat vatten. 
Lägg upp pasta och blanda med den fina salsicciasåsen riv över rikligt med parmesan och lägg de stekta salviabladen ovanpå. 

Ta en stor portion och njut av de goda smakerna. 

Johan fick en ny gryta i födelsedagspresent som passa perfekt att koka pastasåsen i. Den kommer vi använda många gånger framöver.

Precis lika gott mitt i veckan som en lördagkväll. Kanske kan bli en alla hjärtans middag? Vi firar namnsdag också 😉 så det får vi fira imorgon.

Ny vecka med nya möjligheter imorgon. Jag har massor som måste bli klart och massor som behöver fixas då det snart är sportlov och då ska jag vara ledig. Längtar så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *