Matresan Örebro 2023

Matresan i Örebro är så roligt, det finns så många bra ställen att besöka, så mycket god mat att prova. Det går inte att hinna allt, vi har åkt åt olika håll varje år. I år åkte vi först mot Kumla, provade en flankstek som var jättegod, vi Köpte ölkorvar. Det var otroligt mycket folk så parkeringsvakterna som var utplacerade hade fullt skå att hantera alla bilar. Nästa stopp var Söt och Salt, här åt vi lunch och tittade på Jas 39 gripen som hade uppvisning på Örebro flygplats.

En semla med skagenröra, det här kan Lena sa Jennica när vi kom dit så den måste man prova. Den var jättegod.

En kyckling bombay gryta med ris, den var också jättegod. En morotssoppa fanns det på menyn också, alltså den var så god. Måste kolla med Lena hur hon gjorde, den här vill man äta igen i höst. Hon borde göra en kokbok.

Eddie följde med för att kunna kolla in Jas. När man filma ser de ut som små prickar men ljudet de skapar…. oj oj.

På söndagen åkte vi åt Stora Mellösa och stannade på Handelsträdgården som första stopp. Fin lokal.

Vi delade på en burgare, ville inte bli för mätt direkt. Den burgaren var supergod. Saftig och goda smaker, tror det var resturangen Tillsammns som stod där och stekte burgare på lokala råvaror.

Nästa stopp blev i Odensbacken på Smedjan BBQ, de hade två olika rätter på menyn.

Det var mycket folk som satt vid de olika borden så det blev lite väntetid på maten. Men vi hade ändå tur på lördagen hade det varit lång väntetid. Vi delade på en burgare med tryffelmajo och en smedjans taco. Jag tycker tacon var bäst, supergod smak på köttet och alla olika tillbehör på tallriken.

Planen var att åka förbi min kusin som också var med som utställare. Men det hann vi tyvärr inte. Får ta det nästa år istället.

Nu är frågan vad vi ska äta idag, har släpat fram en trave kokböcker att blädra i för inspiration. Det är soligt men lite höstigt svalt i luften, Johan säger att det kanske ska bli en gryta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *