Pulled pork

Idag var en sån dag när man vill att det ska vara vår men det är inte riktigt är det än. Man gör allt man kan för att hjälpa våren på traven. Jag försökte hacka bort isen som fortfarande fanns kvar i skuggan och sopade bort gruset på gatan. Klippte bort fjolårsblomorna i rabatten så de nya ska hitta fram. Solen lyste som vanligt denna påsk men i skuggan är det fortfarande kallt. Vi åkte och lämnade tillbaka krukor som Johan fick i födelsedagspresent, lite i senaste laget men det gick att få tillgodo så han valde grilltillbehör istället. Så nu ska vi grilla pizza och grilla i stekpanna. Jag såg nått program då de baka på grillen, det ska jag prova i sommar.

Jag blev sugen på pulled pork igår när jag handlade så det ställde jag in i ugnen strax innan lunch idag. Receptet lånade jag från Victoria. Jag tog chiliflakes som krydda och gjorde på karré så jag hoppade över fonden och vattnet. Det blev jättegott, vi åt köttet med endast en sallad till. I bland behövs det inte mer.

ca 1 kg fläskkarré i bit
flingsalt
peppar
chiliflakes
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 dl barbequesås med rökig smak

Tvätta av köttet och klappa in rikligt med salt, peppar och chiliflakes runt om. Lägg Köttet i en gryta med lock som tål ugn. Klyfta lök och vitlök och strö runt om. Häll barbequesåsen över köttet. På med locket och in i ugnen 120 C i ca 5-6 h. Testa att dra lite i köttet med en gaffel, faller det lätt isär så är det färdigt. Låt det gå någon timme till eller två annars.

 

IMG_7024IMG_7023IMG_7022IMG_7020IMG_7017IMG_7016img_7013.jpg

Mamma och pappa kom förbi idag och lämnade deras maskin som man tvättar fönster med. Jag har velat prova men har kommit till skott tidigare. Nu tog jag våra fyra värsta fönster, de som är ut mot gatan, det blev riktigt fint tycker jag och arbetsinsatsen var inte särskilt stor. Vi får se om jag orkar ta alla fönster en annan dag.

Kaktusen blev så snyggt röd i kvällsljuset.

tfKYdMeIQPioDlB38s1lIgSWmcw9nSRsC8Pc+7k9xAhA

Johan är och spelar padel i kväll, jag tittar på bilder och barnen leker med saknade kompisar. Ett bra avslut på en fantastisk ledighet.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *