Jordgubbssylt

När jag var och handla i helgen sålde de jordgubbar utanför Ica. Jag köpte lite för att äta med vispad grädde, men även för att koka sylt på. Jag brukar koka efter receptet på Dan Sukkers syltsockerpaket, det bli riktigt gott.

IMG_8026

Jordgubbssylt

2 kg jordgubbar

1 kg syltsocker

Blanda rensade och sköljda jordgubbar. Tillsätt syltsocker och koka under omrörning 2-5 minuter. Jag mosar jag bären lätt med ballongvispen, då blir det lite bitar kvar vilket jag gillar. Skumma av sylten och häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.

IMG_8031

Gott på pannkaka eller till gröten framöver.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s