Tre lika delar

Jag bakade tårtbotten till barnens kalastårta. Receptet går ut på att man man med ögonmåttet bestämmer ingredienserna. Starta med att sätta på ugnen på 175 grader. därefter tar man fram tre lika stora glas. I det första glaset knäcker man 8 ägg. I glas två häller man upp lika mycket socker som ägg i första glaset. I det tredje glaset häller man upp till hälften mjöl, hälften potatismjöl som i de två andra glasen.

P1050497P1050500

Häll därefter på 3 tsk med bakpulver i glaset med mjöl.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta i de torra ingredienserna, sikta i dem för att det inte ska bli klumpar i smeten. Vänd ner mjölblandningen till en jämn smet. Sätt fast bakpapper i botten på en springform, smöra och bröa kanten på formen. Häll därefter i smeten och ställ in i ugnen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Öppna inte ugnsluckan de första 25 minuterna då kan den sjunka ihop. När du tar ut formen ur ugnen låt botten svalna helt innan du tar ut den ut formen. Därefter här det bara att dela upp den och montera din tårta efter tycke och smak.

Jag köpte en tårtbottendelare i veckan. Så lätt att få alla delar jämna och precis den höjden man vill. Det är en tunn vajer som man delar botten med, lite onödig pryl kanske men så bra.

Min botten blev en drottningtårta med hallon och blåbär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *