Ett dygn i Solna

Vi städade ur huset på Blidö och packade in alla våra saker i bilen och styrde mot Stockholm, Quality Hotel Friends och Mall of Scandinavia. Det har aldrig känts så skönt att vara inne i ett köpcenter som nu. Ja alla kanske inte var lika glada hela tiden…

fullsizeoutput_f31

Vi behövde alla köpa lite nya kläder inför den fortsatta semestern och sensommarens värme och festligheter. Nu är det REA i alla butiker så Ella fyndade, tyvärr är jag är lite dålig på att söka bland allt som finns. Jag tycker mest att det är stökigt och kommer på mig själv med att plocka kläder efter andra. Den här gången hindrade det mig inte från att hitta flera fina plagg, dock inget på rean.

Vi åt lunch på SOOK, en resturang med grillspett, sallader och olika såser och röror mm. Barnen delade på två köttfärsspett med pommes, Johan åt lammspett och jag åt falafelsallad. Maten var jättegod, det var så mycket falafel att jag inte orkade äta upp allt. Ella tyckte spettet var jättegott, Eddie tyckte det var lite starkt. Det brukar vara Ella som klagar på att maten är starkt så jag tror det var något annat som inte passa honom. Vi borde verkligen ha läst Sooks regler innan vi satte oss, missade helt att vi skulle pruta, mycket annat klarade vi fint.

Vi bodde på hotellet som ligger i anslutning till Friends arena och på gångavstånd till Mall of Scandinavia. Har bott här tidigare både med vänner och familj och har alltid varit nöjda.  Det är så effektfullt med de runda fönstren som är så stora att man kan krypa upp i dem,  kolla på utsikten eller bara för att hänga en liten stund.

Middagen åt vi på hotellet på på våning 25. Utsikten är fantastisk och extra plus restauranger där barnen får nått att sysselsätta sig med till maten. Efter maten var visst hissen och alla utländska gäster mer intressant. Barnen åkte med och lyssna på massa olika språk. Vi åt förrätt och varmrätt, barnen åt varmrätt och macarons. Alla var jättenöjda med sin mat den här kvällen. Jag ska försöka mig på att baka egna macarons nån dag.

När vi skulle lägga oss på hotellrummet var det svalt, drog upp täcket till hakan för första gången denna sommar och sov så gott.

Dag två bokade vi biljetter på bion och satte oss i mörkret för att kolla på Hotell Transylvanien 3. Det är en sån där rolig tecknad film som både vuxna och barn skrattar åt, bara inte på samma ställe. Efter bion åkte vi hemåt, ett litet matstopp på vägen med ännu mer Hotell Transylvanien hann vi med.

Borta bra men hemma varmast, tropiska nätter väntar här i Örebro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *