En dag i Norrtälje

Vi åkte in till Norrtälje igår. En liten mysig stadskärna med små trähus och kullersten. Vi gick en tur längs med vattnet och tittade på båtar, vid vattnet fläktade det jätteskönt. Det fanns en lekpark i parken till höger som vi gjorde ett kort stopp i.

IMG_8337

Vi åt lunch på ett hamburgerställe, EDS Burgers. Menyn lovade goda smaker, lokala råvaror och när hamburgarna kom in såg de jättefina ut. Jag hade önskat lite mer kryddat kött, mer dressing och mindre bröd men de var absolut okej.

Det var helt klart bättre än alla ställen som envisas med att ha endast ha pannkakor till barnen. Varför är det så? Nu är jag extra negativ då vi inte tål laktos jättebra. Jo visst det går att ta en tablett men det måste ju även finnas barn som inte gillar pannkakor. Eller det kanske inte finns barn som inte gillar pannkaka.

Familjen gick i lite butiker och köpte några plagg på rean. Känns som man fortfarande vill ha sommarkläder, inget sug efter höstkläder än.

Vi hittade ett glasställe, Glassberget med olika sorters laktosfri eller låglaktosglass och massor med annan glass och topping. Barnen valde hallon och vanilj, vuxna valde mjukglass. Det var ett välbesökt ställe som serverade glass i en strid ström.

Vi hade bokat bord på Pinchos men det var så varmt och vi kände oss lite färdiga med Norrtälje så vi åkte tillbaka till Blidö istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *