Fajitasgratäng

Efter en skön semester är det lite kul att planera och laga mat igen. Jag hitta denna fajitasgratäng hos Åse som vi provade igår. Supergod och lätt att laga tyckte vi. Höstens mission är att få barnen att smaka lite mer olika maträtter och denna provade Ella och tyckte det var jättegott. Jag som inte är så bra på matlåda tyckte även denna fungera jättebra att värma dagen efter på jobbet.

fullsizeoutput_1151fullsizeoutput_1150fullsizeoutput_114ffullsizeoutput_1152

Fajitasgratäng LCHF

200 g philadelphiaost original

2 dl creme fraiche 34%

1 dl riven ost

1 grillad kyckling

1 burk taco salsa (ca 225 g)

1 hackad paprika

1 hackad gul lök

1 riven vitlöksklyfta

salt, peppar

1 påse sockerfri fajitakrydda (eller blanda egen!)

1 msk tomatpuré

2 dl vatten

lite soja

3 dl riven ost

1 tomat

smör/olja att steka i

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda fraiche, philadelphiaost och ost. Bred botten på en gratängform med det. Fräs finhackad gul lök, strimlad paprika och vitlök i smör/olja. Plocka isär kycklingen och rör ner med lökfräset. Rör ner vatten, fajitakrydda, salsa, tomatpuré, soja. Smaka av med salt och peppar. Lägg allt ovanpå fraicheblandningen. Strö ost ovanpå, dekorera med tomatskivor och sätt sedan i ugn i ca 25 min. Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills gratängen har fått fin färg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *