Rulltårta med smak som kanelbulle

På morgonen bakade jag en rulltårta med smak av kanel och socker, smaker jag förknippar med kanelbulle. En rulltårta går så snabbt att fixa då det nästan inte är några förberedelser och inte så lång tid i ugnen. Barnen var överlyckliga när de fick avsluta frukosten med rulltårta.

Fritids är stängt som sagt så vi är hemma allihop. Ska bli rätt skönt nästa vecka då alla har skola och jobb att gå till. Det är fantastiskt att ha möjligheten att vara ledig ihop men då man på nått sätt inte är van med det går man varandra på nerverna till slut.

Recept på rulltårtan

3 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 dl mjölk

1 msk vaniljsocker

2 tsk kanel

fyllning

150 g rumstempererat smör

1 msk kanel

2 msk vaniljsocker

1 dl florsocker

pärlsocker

Sätt ugnen på 250 grader.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Vänd ner resterande ingredienser i smeten.

Ta fram en plåt med bakplåtspapper på. Häll upp smeten och bred ut den till en jämn rektangel. Grädda rulltårtan ca. 5 min eller tills den har fått färg.

Ta fram ytterligare ett bakplåtspapper och lägg på bänken, strö pärlsocker och lite socker på pappret. Vänd upp rulltårtan på sockerblandningen, och dra bort bakplåtspappret som varit med i ugnen. Pensla vatten på bakplåtspappert om det inte vill lossna.

Vispa ihop fyllningen och bre ut den på rulltårtan. Därefter rullar man ihop rulltårtan från långsidan. Låt rulltårtan ligga ihoprullad i pappret en stund så den inte tappar formen.

Välkommen rutiner och lite tid på dagarna med vårt eget, så kan vi längta till varandra på eftermiddagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *