Promenerar och äter i New York

Vi starta morgonen med en promenad till vår frukost. Vi passera små fina parker med blommor, där man samtidigt fick se lite av misären i New York. Utslagna människor som lever rätt ovärdigt.

Vi åt frukost på ett ställe som heter Balthazar, väldigt fint och gott. Så är man ute efter finfrukost är detta perfekt. Vår kamera har gett upp, tur det är så bra kamera i telefonen. Dock lyckas jag sådär med ljuset i mina matbilder, blir mest gult, men svartvitt är fint.

Vi fortsatte gå runt i Soho, kollade i affärer och titta på människor. Så mycket fascinerande karaktärer man kan se på en och samma gata, det är en upplevelse i sig.

Vi åt lunch på ett bekant ställe. Black Tap burger, förra gången vi var här stod vi i kö jättelänge. Den här gången gick det mycket snabbare. Jättegod hamburgare och fantastiskt mycket pommes, tror inte vi orka hälften. Jag åt en chili cheese burgare med mycket ost, lök och med tryffelmajo vid sidan av, hur god som helst.

Vi fortsatte neråt på Manhattan tills vi kom till platsen där Word Trade centerbyggnaderna en gång stod, Ground zero. Platsen är hemsk men samtidigt otroligt fin.

Vi kolla lite mer affärer, killarna drack nån mer öl innan vi tog taxi till hotellet för att byta om till middagen.

Middagen blev också ett bekant ställe, Gallaghers steakhouse. En köttrestaurang som tre av oss tidigare ätit på, inte Victoria. Köttet är magiskt och stekytan är fantastisk. Det är amerikanskt och det är mycket. Tillbehören delar man på, då de är väl tilltagna. Restaurangen var öppen under förbudstiden, då hade den inga fönster och lösenordet som man behövde för att komma in, finns idag på menyn om man letar.

Vi som inte skulle ha efterrätt 😊 men så gott.

Påväg hem passerade vi Time square och alla reklamskärmar. Med alla lampor är New York minst lika fint på natten som på dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *